Tate Britain

Helping visitors to find British art from 1500 to the present day

Learn More >

Brighton Dome

A key cog in the city’s vibrant arts sector

Learn More >

Royal College of Surgeons Ireland

The largest and most modern facility of it’s type in Europe

Learn More >

City of Westminster College

A purpose built £102m campus in the heart of London

Learn More >

British Museum

The largest redevelopment project in the Museum’s history

Learn More >

Turner Contemporary

Dynamic visual arts centre on the seafront at Margate

Learn More >

John Lewis

Working with the John Lewis Partnership for over 18 years

Learn More >

Greenwich Peninsula

A new neighbourhood for London in SE10

Learn More >

Greenwich Peninsula is a 190-acre district for London in SE10 which includes homes, offices, schools, shops, community facilities and is the site of The O2 arena.

Minutes from Canary Wharf and the West End, it’s a modern urban community with a growing and diverse community of workers, students, visitors and resident.

Working closely with communications agency Identity Design, a series of wayfinding totems were designed and located at key nodes throughout the district.

The project was developed to coincide with the London 2012 Games.

John Lewis Partnership have been working with Whybrow for over 18 years developing external store branding and internal wayfinding throughout their stores.

Whybrow have recently completed stores at Chelmsford, Cheltenham and the new 120,000 sq ft store at Oxford’s Westgate shopping development.

As part of the on-going commitment to enhance customer experience, Whybrow have also designed digital store guides using 3D maps with ‘heads up’ orientation incorporating a simple touch screen interface.

Described by a leading art critic as ‘the most elegant gallery interior in Britain right now’ Turner Contemporary is the largest exhibition space in the South East outside of London.

The two-storey building is designed by David Chipperfield Architects and maximises the dramatic setting between sea and land that inspired Turner well over a century ago.

Working closely with John Morgan Studio the intuitive wayfinding scheme responds to the minimalist architectural aesthetic and is sympathetic to the constantly changing exhibitions and events programme.

The identity was based on a modified mono-spaced typeface, best expressed in the modular tiled entrance board used to announce exhibitions and events.

The World Conservation and Exhibitions Centre was designed by Rogers Stirk Harbour + Partners. A modern and fully accessible building it features the new Sainsbury Exhibitions Gallery, a permanent exhibitions space to house the British Museum’s ambitious and expanding temporary exhibitions programme.

Whybrow reviewed and developed all internal wayfinding and visitor information, to improve navigation within the Great Court and to and from the Sainsbury Exhibitions Gallery and the new World Conservation and Exhibitions Centre. Also critical was to align the visiting exhibition graphics with those used in the temporary and permanent signage, reinforcing the British Museum’s overall brand identity.

The project included onsite consultation with accessibility groups and users.

Designed by Danish architects Schmidt Hammer Lassen – the 2011 RIBA award winning building provides a state-of-the-art campus on Paddington Green for the City of Westminster College.

Following the success of the signage strategy, Whybrow have continued to work with City of Westminster College, helping to develop wayfinding and signage strategies across their other campuses.

Whybrow’s wayfinding concept has proved a great success. Despite the complexity of the individual floor layouts, the intuitive approach makes it simple to find your way around our unique new campus. David Pigden (Deputy Principal)

Located on St. Stephen’s Green in the heart of Dublin’s historic city core, the ten storey Royal College of Surgeons Ireland building includes a 540 seat auditorium, library spanning three floors with 500 study spaces, café restaurant, sports hall and fitness suite.

The College focus exclusively on health sciences with students, educators and researchers collaborating in the one building for the benefit of human health.

Whybrow developed an integrated wayfinding strategy which included a collection of signage and environmental graphics to connect spaces across all levels.

Architectural finishes were reinterpreted as wayfinding elements. The use of navigational cues such as areas of high contrast colour applied to walls and floors, highlight key destinations and decision points.

Originally built as the stables and riding house of the Prince of Wales in 1803, Brighton Dome is one of the premier performance venues in the UK, hosting over 600 events every year spanning music, theatre, dance, comedy, literature, spoken word, visual arts, film and more.

Working closely with Johnson Banks, a sensitively developed wayfinding scheme was developed that was mindful of the building’s Grade 2 listing.

Directional information featured using fire retardant cotton banners silkscreen printed with gold ink. Destination labelling and interpretative graphics were directly applied to the walls using gold ink. External building identification comprised of banners and gold-coated laser cut aluminium lettering.

Working with Whybrow, together we’ve been able to finally identify one of Brighton’s best-kept secrets. Michael Johnson (Founder, Johnson Banks)

In 2013, Tate Britain underwent a major transformation. Along with the renovation of the Millbank entrance and Rotunda, it opened a refurbished set of galleries housing the critically acclaimed chronological rehang of its British art collection from the last 500 years.

An holistic wayfinding scheme was implemented to delineate between temporary and permanent collections. Feature hand painted wall signs attribute individual gallery spaces, collections and their benefactors. Artworks are credited using silkscreen plates and permanent information features lettering in patinated brass.

For the chronological rehang, a new captioning and wayfinding system was devised to guide the visitor effortlessly through the enfilade of chronological gallery spaces. Hand written threshold dates applied to the floor mark moments in time, supported by a brass-cut map.